Guten Appetit

sobota, 31 października 2015

Pasta kanapkowa z pieczonej dynii


Pastę kanapkową z pieczonej dynii wyczarujesz w kilka chwil. Sezon dyniowy w pełni, zatem pieczonej dynii pewnie nie tylko u mnie dostatek.
Do przygotowaniu zupy, drożdżówek lub chlebka dyniowego ciężko wycyrklować idealną ilość dynii, zawsze zostają resztki, z którymi nie wiadomo co zrobić. Wystarczy pudełeczko serka lub creme fraiche i domowe smarowidło gotowe. Świetna, jesienna alternatywa dla nieśmiertelnej pasty z makreli lub jajek. Syci, poprawia nastrój i przywołuje słońce. Jeśli lubisz dyniowe dodatki i szukasz urozmaicenia zapraszam również na masełko dyniowe i smalczyk dyniowy.

Składniki:

puree z dynii - ilość dowolna
serek - ilość dowolna
sól, pieprz - na wytrawnie
zielenina, np. szczypiorek
miód, cynamon -  na słodko

Wykonanie:
  • puree z dyni ( z tego przepisu) wymieszać z serkiem i dodatkami. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Podałam z chlebem upieczonym z dodatkiem sera pleśniowego (przepis tutaj). Było pysznie. Także dodatek ostrego sera pleśniowego lub innego ulubionego zdecydowanie podniesie walory smakowe pasty
          SMACZNEGO !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Spodobał Ci się przepis? Możesz go skomentować i podzielić się ze znajomymi. Na pewno będą Ci wdzięczni i ja również:)